Sıfırdan Patronluğa: Çevreci Girişimci Müzeyyen Erakuman

“Tüm çevre baskılarına ve yapamazsın sözlerine kulak tıkadım”

Eray Plasik Kurucusu Müzeyyen Erakuman, büyüdüğü yöre ve yöre sakinlerinin kız çocuklarının eğitimine bakış açısı nedeniyle eğitimini tamamlayamamış olmasına rağmen girişimci ruhunu kaybetmeyerek hayallerinin peşinden gitmiş muhteşem bir ilham kaynağı.

Sermayesi olmadan, devlet desteğiyle kendi işini sıfırdan kuran Erakuman, pek çok kadına şirketi dahilinde iş imkanı sağlamıştır. Yalnızca kadınların da iş dünyasında başarılı olabileceğini göstererek bölgedeki kadın istihdamının önünü açmakla kalmayıp, bunu temiz bir çevre ve sıfır atık düşüncesiyle yapması da onu ülkemiz ekonomisi için bir şans niteliğinde, hayli değerli bir iş kadını kılıyor.

Eray Plastik, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi, plastikte kullanılan ham maddenin çevre illerdeki fabrikalara sevkinin yapılması işlemlerini yürütüyor. Erakuman, Mardin’de israfı önleyip atıkların ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması, bu sayede gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması hedefleriyle işine yön veriyor.

Ne ilkokul mezunu olması, ne de annesinin, eşinin “burada olmaz, yapamazsın” demesini kendine engel olarak görmeyen Erakuman, tüm resmi işlemleri kendisi çözerek şirketinin kuruluş temellerini tek başına atmıştır. Kadınların sanayide işe dahi giremediği bir yörede kendi şirketini kurmuş ve kadınları işe almıştır.

“Yapamazsın”lara kulak tıkayabilen bilinci, azmi ve bulunduğu yörenin bakış açısına rağmen gösterdiği cesaretle, bölgede geri dönüşümün öncüsü olan şirketi kurarak hepimize umut veren çok kıymetli bir iş kadını. İyi ki varsın Müzeyyen Erakuman, daha temiz bir çevre için teşekkür ederiz!

image
  • Beğen
  • Çok güzel
  • Daha iyi olabilir
  • Çok iyi
  • Üzgün
  • kızgın